Οι διάνοιες σιχαίνονται να ακολουθούν την πεπατημένη 2 ... Η απάντηση!


Στα Βλεφαρίσματα, σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, Οι διάνοιες σιχαίνονται να ακολουθούν την πεπατημένη, σας είχα ζητήσει να χειριστείτε και να βαθμολογήσετε ένα μαθητή, ο οποίος απάντησε με ακρίβεια μεν αλλά πονηρά δε, τις ερωτήσεις κάποιου τεστ....


Η πολυπόθητη απάντηση έχει απαντηθεί ακριβώς σε 10 μέρες στα σχόλια του σχετικού άρθρου, όπως σας υποσχέθηκα:

Ο Αϊνστάιν έλεγε χαρακτηριστικά: "Το μόνο που παρεμβαίνει στη μάθησή μου είναι η εκπαίδευσή μου".

Όλοι μας έχουμε μια συγκεκριμένη αντίληψη πραγμάτων. Η κοινωνία προσπαθεί να φτιάξει ένα κοινό μοτίβο, για να συνεννοούμαστε! Καλώς ή κακώς μας βάζει σε κάποια "κουτιά" και μας διαμορφώνει τις απόψεις αυτές. Οι ευφυΐες είναι συνήθως άνθρωποι που όμως δεν μπαίνουν σε αυτά τα καλούπια....

Ο Αϊνστάιν ήταν ένας μέτριος μαθητής, ενώ συνήθως αυτοί που καταφέρνουν να διαπρέψουν, εγκαταλείπουν το πανεπιστήμιο. Πρόσφατο παράδειγμα του Steve Jobs, που επέλεξε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο ως εγγεγραμμένος φοιτητής, για να μείνει και να παρακολουθεί όποια μαθήματα τον ενδιέφεραν, χωρίς να πάρει ποτέ πτυχίο!

Ο εν λόγω μαθητής πάντως είναι σίγουρα αδιάβαστος, αλλά ευφυέστατος, καθώς απαντά πραγματικά σωστά τις ερωτήσεις. Ως καθηγητής πρέπει με λεπτούς χειρισμούς, να φροντίσει ώστε να πάρει το μάθημά του... Πρέπει να του βάλει ως βαθμό την βάση (10) παρόλο που αξίζει για Άριστα.   Πραγματικά απάντησε σωστά σε όλα. Αλλά τον διακρίνει η τεμπελιά και δεν πρέπει να την επιβραβεύουμε. Θα πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν φτάνει να είσαι έξυπνος, αλλά να καλλιεργήσεις σωστά το μυαλό σου. Θα πρέπει του βρούμε βιβλιογραφία ενδιαφέρουσα, ώστε να τον κάνουμε να μην τεμπελιάζει. Ποτέ δεν θα τον υποβιβάσουμε ή τον κόψουμε. Γιατί τα παιδιά, δεν είναι άρτιοι άνθρωποι ώστε να σκεφτούν με σωστή λογική.

Ψάξτε και σεις τις απαντήσεις... υπάρχουν. Ότι πιο απλό είναι και σωστό. Προσοχή όμως. Υπάρχουν πολλοί φαφλατάδες που θα προσπαθήσουν να σας βγάλουν από τον στόχο σας... Καλή Οδύσσεια!

Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες...


Συντάκτης: Μαρία Κάπα