Ιουλίου 25, 2012
A+ A-

Το δροσερότερο Cheeeeeesecake!


Τα Βλεφαρίσματα σήμερα σας παρουσιάζουν ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι για όσους προσέχουν τη ζάχαρη αλλά δεν μπορούν να στερηθούν το επιδόρπιο.



Υλικά


  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας βιτάμ soft
  • 1 συσκευασία 300 γρ. τυρί κρέμα (Philadephia)
  • 1 μικρή συσκευασία κρέμας γάλακτος 250 γρ.
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
Για την επικάλυψη
  • 1 ½ κουταλιά κορν φλάουερ
  • 1 κονσέρβα βύσσινο σε φυσικό χυμό (Κύκνος)

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε συνέχεια το κορν φλάουερ με το χυμό των βύσσινων και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει σαν ζελέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το βιτάμ στο μούλτι έως ούτω αποκτήσουν την υφή της υγρής άμμου.

Σε μια επίπεδη πιατέλα βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι (ή αν δεν έχουμε τσέρκι το στεφάνι μιας λυόμενης φόρμας του κέικ) και απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων τα οποία πατικώνουμε με ένα κουτάλι για να γίνει μια συμπαγή βάση.

Χτυπάμε σε ένα μπωλ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει (περίπου σαν γιαούρτι) προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και απλώνουμε πάνω στη βάση.

Μόλις κρυώσει η επικάλυψη την απλώνουμε προσεκτικά πάνω στην κρέμα τυριού και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν καταναλωθεί.

Παρατηρήσεις
  • Η συγκεκριμένη συνταγή αρέσει κυρίως στους λάτρεις των ελαφριών επιδορπίων λόγω της γλυκόξινης γεύσης της και σε όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη καθώς μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε γλυκαντικό.
  • Εναλλακτικά για όσουν επιθυμούν μια πιο γλυκιά γεύση αντί για άγλυκα βύσσινα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως επικάλυψη μαρμελάδα φράουλα, βατόμουρου ή φρούτα του δάσους τα οποία έχουμε αραιώσει με ζεστό νερό για να απλώνεται καλύτερα.

Καλή επιτυχία!



Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες




Συντάκτης: Donna Cook