Θανάτοι 2011 και 2012 ... σπουδαίοι ανθρώποι φεύγουν (1)


Τα Βλεφαρίσματα με έναυσμα τον θάνατο του λαϊκού μας τραγουδιστή "Μιχάλη Μενιδιάτη", έκανα μια θλιβερή διαπίστωση. Σχεδόν εδώ και 2 χρόνια πεθαίνει πολύς κόσμος σημαντικός, γνωστός, αναντικατάστατος, μια νέα ζωή δείχνει να ξεκινά.... οριοθετώντας την απαρχή μιας νέας εποχής.

Καθώς από πέρυσι γράφω συνέχει επικήδειους, αφιερώνω το άρθρο μου σε εκείνους που προχώρησαν με τον θάνατο, στην ζωή...μετά....  Διαβάστε το πρώτο από τα δύο άρθρα, το οποίο αναφέρεται στο διάστημα Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2011...



Το άρθρο αυτό θα κάνει μια μικρή αναφορά σε αυτούς, ενώ μπορείτε να μπείτε και να δείτε περισσότερες πληροφορίες, κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του καθενός, ή στο σχετικό link που σας δίνω. Παρακάτω θα δούμε χρονικά  ποιοι πήγαν στην ζωή "Μετά' όπως λέει και ο Αρκάς...

Ο πρώτος μου επικήδειος μέσα στο blog, ήρθε από ένα αγόρι αγωνιστή που μάλιστα βιντεοσκόπησε με ένα πρωτότυπο μονόλογο - ποιητικό χωρίς να πει ούτε λέξη, για την ιστορία της ζωής του, και έγινε γνωστός για την καλοσύνη και την ανδρεία που έδειξε στην ζωή. Ο Ben Breedlove και τα δύο βίντεο που αξίζει να δείτε βρίσκονται στο άρθρο:  This is my story (part1, 2) Η ιστορία ενός όμορφου ανθρώπο.



Δείτε λοιπόν από τον Ιανουάριο 2011 ως τον Αύγουστο 2012 τους σχετικούς Θανάτους... 

Ο Γιάννης Σταματίου, ή «Σπόρος», όπως ήταν το παρατσούκλι που του είχε βγάλει ο συνεργάτης και φίλος του Μανώλης Χιώτης, και ο κύπριος Έλληνας Τζον Μοδινός, γνωστός Κύπριος Βαρύτονος τενόρος της όπερας, τον Ιανουάριο 2011 (περισσότερα στην Wikipedia)

 
 

Ο Μιλτιάδης Έβερτ ο γνωστός Έλληνας πολιτικός, με την μαϊμού, τον Φεβρουάριο 2011 (περισσότερα στην Wikipedia)



Ο μουσικός, ποιητής, Μανώλης Ρασούλης και ο μακροβιότερος μοναχός του Αγίου Όρους γέροντας Πετρώνιος Προδρομίτης, η Λαίδη Ελίζαμπεθ Τέιλορ (Elizabeth Taylor) η μεγάλη Αμερικανίδα ηθοποιός, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, Έλληνας θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, τον  Μάρτιο  2011.(περισσότερα στην Wikipedia)



 

 

 Ο Γιάννης Καραμητσόπουλος,  Έλληνας ποιητής και εκδότης, Νίκος Παπάζογλου, τραγουδοποιός και τραγουδιστής, Γιάννης Λάμπρου, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Τίμης Παρίσης, Έλληνας σχεδιαστής μόδας, Ανδρέας Μαρνέζος, ράπερ, Χιπ χοπ παραγωγός, με διακρίσεις στις πολεμικές τέχνες, γνωστός στη Hip Hop σκηνή ως Λεκτικός Επεξεργαστής;!,τον Απρίλιο 2011 (περισσότερα στην Wikipedia)
 
 
 
 
 

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, καταζητούμενος για τρομοκρατία, αρχηγός της Αλ Κάιντα, ο Θανάσης Βέγγος, ο μεγάλος κωμικός μας, τον Μάιο 2011 (περισσότερα στην Wikipedia)
 
 
Ο ηθοποιός των Real Housewives Of Beverly Hills, Russell Armstrong , Πελαγία Νικολάου Θαλασσέλλη, 101 ετών, Ελληνίδα υπεραιωνόβια, η τελευταία βρακοφορούσα γυναίκα του χωριού Ακράσι, στην ορεινή επαρχία Πλωμαρίου, και ο Τζακ Κεβόρκιαν, ο γνωστός Αμερικανός γιατρός, υπερασπιστής του δικαιώματος στην ευθανασία, γνωστός και ως Δρ Θάνατος, τον Ιούνιο 2011 (περισσότερα στην Wikipedia)
 



Η 27χρονη τραγουδίστρια Amy Winehouse, και ο αυτοκαλούμενος "φιλέλληνας" σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, ο Σερμπάν Καντακουζηνός, Ρουμάνος ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και ευγενής, απόγονος του ομώνυμου πρίγκιπα του 17ου αιώνα, ο Όθων των Αψβούργων, επικεφαλής του Οίκου των Αψβούργων, γιος του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας Καρόλου Α', ο Διονύσιος Μπαϊρακτάρης, Ορθόδοξος ιεράρχης, Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών από το 1979, τον Ιούλιο 2011 (περισσότερα στην Wikipedia)
 
 
Ο Νίκος Θέμελης, Έλληνας συγγραφέας και πολιτικός, ο Ηθοποιός Βασίλης Ανδρεόπουλος, και η Αρτεμις Γυφτοπούλου, η οποία πρόσφερε πολλά στην Ομογένεια της Βοστώνης. και ο Αναστάσιος Πεπονής, υπουργός Βιομηχανίας στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και συγγραφέας. τον Αύγουστο 2011 (περισσότερα στην Wikipedia)

 
Η κόρη του Ted Kennedy, Kara Kennedy (η κατάρα των Κένεντυ;) στα 51 της χρόνια, και ο βραβευμένος ηθοποιός με όσκαρ Cliff Robertson, η Άννα Γκέρτσου-Σαρρή, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, βραβευμένη με βραβείο Ιπεκτσί ο Νίκος Κοεμτζής,  θανατοποινίτης γνωστός από το φόνο 3 ανθρώπων σε κέντρο διασκέδασης το 1973 επειδή δεν είχαν σεβαστεί την παραγγελιά του, ο οποίος απελευθερώθηκε με βούλευμα και πουλούσε την αυτοβιογραφία του για να ζήσει έξω από τα δικαστήρια, τον Σεπτέμβριο 2011 (περισσότερα στην Wikipedia).
 
 
 
Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι, Λίβυος πρόεδρος που έδινε δωρεάν βενζίνη στον κόσμο, χρήματα, σπίτι, εκπαίδευση, αλλά έκανε το λάθος να τα βάλει με τα συμφέροντα δολοφονήθηκε βάναυσα, και ο Ιδρυτής της Apple και εφευρέτης Steve Jobs (δείτε την φιλοσοφία του στο video του Youtube: Steve Jobs' 2005 Stanford speech [greek subs]  , ο Νίκος Γιγουρτάκης ο 30ος γνωστός επιχειρηματίας της νύχτας, ο Κώστας Μπαλάφας, φωτογράφος της Εθνικής Αντίστασης, η Ντιάνα Αντωνακάτου, ζωγράφος , Ντένις Ρίτσι, Αμερικανός επιστήμονας της πληροφορικής και προγραμματιστής, συνδημιουργός του λειτουργικού συστήματος Unix και ο Τζον Μακάρθι, Αμερικανός επιστήμονας των υπολογιστών, δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού LISP , που επινόησε τον όρο τεχνητή νοημοσύνη (αλήθεια ήταν ο μήνας των κομπιουτεράδων;), και ο Ιωάννης Αντωνόπουλος, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ομότιμος καθηγητής φυσικής, που παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο την ώρα που έκανε τζόκινγκ τον Οκτώβριο 2011. (περισσότερα στην Wikipedia).
 
 
 
 
 
Η Ιταλίδα τραγουδίστρια Daniela D'Ercole, (το επίσημο site: danieladercole.com/) ο Αλέξανδρος Γιώτης, Έλληνας δημοσιογράφος και κριτικός γαστρονομίας, πρωτοπόρος της ελεύθερης ραδιοφωνίας, ο Βαγγέλης Λιβαδάςθεατρικός συγγραφέας και επιχειρηματίας, σύζυγος της Σμαρούλας Γιούλη, από αναθυμιάσεις πυρκαγιάς στο διαμέρισμά του, ο Ντίνος Κατσουρίδηςσκηνοθέτης, Βαγγέλης Αθανασόπουλοςκαθηγητής, μεταφραστής και συγγραφέας. τον Νοέμβριο 2011.(περισσότερα στην Wikipedia).

 

 

 
 

 

Ο Δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ o ηθοποιός του M*A*S*H Harry Morgan, Δημήτρης Σαραντάκος,συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ), ο Βασίλης Διοσκουρίδης, και η γνωστή Τσίτα, 80 ετών, αρσενικός χιμπαντζής, που πρωταγωνίστησε στις ταινίες του Ταρζάν στο πλευρό του Τζόνι Βαϊσμίλερ.τον Δεκέμβριο 2011  (περισσότερα στην Wikipedia).



 

 





Σε λίγες μέρες.... η συνέχεια με το 2012




Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 




Συντάκτης:Μαρία Κάπα
Πηγή: Διάφορα δημοσιεύματαel.wikipedia.org/   /  perezhilton.com/category/rip/