Αλάτι και πάγος - ένα παλιό επικίνδυνο παιχνίδι επιστρέφει!


Τα Βλεφαρίσματα είχαν αναφέρει την απόγνωσή τους στην είδηση του διαδικτυακού παιχνιδιού της "Μπλε Φάλαινας". Δυστυχώς αυτές τις μέρες έκανε την εμφάνισή του ένα παρόμοιο παιχνίδι. "Αλάτι και πάγος".


«Salt and Ice Challenge»: Έτσι λέγεται το παιχνίδι που έρχεται από την Αμερική, και δυστυχώς αναβιώνει από το 2012.  Το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι ήρθε και στην Ευρώπη και έχει θορυβήσει τους πάντες.

 Η προειδοποίηση Σφακιανάκη μιλά για ένα άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι που γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και εγκαύματα τρίτου βαθμού 

Φυσικά υπάρχουν πολλά επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια που γνωρίζουν μεγάλη απήχηση στα παιδιά και σε εφήβους σε όλο τον κόσμο (π.χ. Pass Out Challenge/Space Monkey/Choking Game, Deodorant Challenge κ.α.). 

Ένα από τα αυτά τα νέα διαδικτυακά παιχνίδια είναι και το «Salt and Ice Challenge», το οποίο βρίσκεται σε έξαρση εδώ και μερικούς μήνες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αναγκάζοντας, μάλιστα, τις αμερικανικές αρχές αλλά και οργανώσεις όπως η βρετανική NSPCC (Εθνική Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού) να εκδώσουν προειδοποιήσεις.  Ωστόσο, σύμφωνα με το ελληνικό «CSI Institute» του υποστράτηγου ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη, το διαδικτυακό φαινόμενο άρχισε τελευταία να γνωρίζει άνθιση και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω των social media και του YouTube, όπου ξεθάφτηκε. 

Η συγκεκριμένη δοκιμασία προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται, για περισσότερη ώρα. Πιο αναλυτικά, οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού. Το αλάτι, κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17οC, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα. 

Ως εκ τούτου, το «CSI Institute», καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς, να επιστήσουν την προσοχή τους, σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματός τους, ή εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία. 



Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 


Πηγή/κατασκευαστής: Facebook, iefimerida.gr/