Η αυτοσυγκέντρωση βρίσκει τον τρόπο - Μάθημα 1 - Theron Q. Dumont


Τα Βλεφαρίσματα συνεχίζουν το ταξίδι στον κόσμο της  αυτοσυγκέντρωσης. Ο Theron Q. Dumont ή William Walker Atkinson, μας κάνει το πρώτο (1) μάθημα: "Η αυτοσυγκέντρωση βρίσκει τον τρόπο" συνέχεια της εισαγωγής του πρώτου άρθρου μας: Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης - Dr Th. Q Dumont


Όλοι έχουμε δύο φύσεις. Η μία θέλει να προχωρούμε μπροστά και η άλλη θέλει να μας σπρώξει πίσω.  Η φύση που καλλιεργούμε και που σ' αυτήν αυτοσυγκεντρωνόμαστε, αποφασίζει για αυτό που τελικά είμαστε.  Και οι δύο φύσεις προσπαθούν να κερδίσουν τον έλεγχο.  Για την έκβαση αποφασίζει μόνο η θέληση. Μπορείς να είσαι ότι θέλεις να είσαι,  γιατί η θέληση μπορεί να βρει κάποιο τρόπο ή να φτιάξει έναν.

Είναι θέμα επιλογής αν θα επιτρέψουμε στον διορατικό εαυτό μας να μας ελέγξει ή θα αφήσουμε να κυριαρχήσει το κτήνος που έχουμε μέσα μας.  Ο καθένας λοιπόν κατευθύνει την ζωή του, αν το θέλει.  Είμαστε σαν το ζυμάρι και μπορεί να μας ελέγξει πλήρως η δύναμη της θέλησής μας.

Η συνήθεια είναι θέμα κατάκτησης. Ακούς ανθρώπους που λένε:  "Φυσιολογική εξέλιξη, είναι παιδί του μπαμπά του", εννοώντας ότι αυτό το άτομο κάνει ότι έκαναν οι γονείς του.  Έχει το το dna τους και υποχρεωτικά φέρεται έτσι.  Συνήθως έτσι συμβαίνει, αλλά δεν είναι απαραίτητο, γιατί ο άνρθωπος μπορεί να  αλλάξει μια συνήθεια ακριβώς τη στιγμή που θα είναι σε θέση να πει "θέλω".  "Έχασα την ευκαιρία" λέει κάποιος. Ίσως είναι αλήθεια αλλά χάρη στην ευελιξία της θέλησης μπορούμε να βρούμε τον τρόπο που θα μας φέρει άλλη ευκαιρία.

Δεν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται, ότι η ευκαιρία χτυπά την πόρτα μας μόνο μια φορά.  Το γεγονός είναι, ότι η ευκαιρία ποτέ δεν ψάχνει να μας βρει.  Εμείς πρέπει να την ψάξουμε.  Η ευκαιρία η δική μας ίσως είναι η χαμένη ευκαιρία κάποιου άλλου.  Λέει ένας "θα το κάνω"  αλλά την ώρα που αυτός το αναβάλλει , ένας άλλος προχωρεί και φέρνει σε πέρας τη δουλειά.  Και οι δύο έχουν την ίδια ευκαιρία. Αυτός που ανέβαλλε θα παραπονιέται ότι είναι άτυχος.  Θα του γίνει βέβαια μάθημα, αν ψάχνει το δρόμο που θα τον φέρει στην επιτυχία.

Μια από τις πιο ωφέλιμες ασκήσεις που ξέρω είναι να ψάχνουμε για το καλό στον καθένα και στο καθετί.  Γιατί υπάρχει καλό σε όλα τα πράγματα.  Ενθάρρυνε τους άλλους και θα ανακαλύψεις ότι είναι θαυμάσιο τονωτικό και για τους δύο, για κείνους και τον ευατό σου, γιατί έτσι θα ανταμειφθείς με ενθαρρυντικές ανώτερες σκέψεις.

Η ζωή μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθούμε.  Κάθε φορά που καθυστερούμε ότι έχουμε προγραμματίσει, χάνουμε πάρα πολλά, γιατί αυτή η στιγμή δεν θα ξανάρθει ποτέ.  Μπορεί να βρούμε μια δικαιολογία, αλλά οι δικαιολογίες είναι υποκατάστατα της δράσης.  Γιαυτό μην οπισθοχωρείς μπροστά στο δύσκολο έργο, γιατί όταν το φέρουμε σε πέρας θα έχουμε συχνά περισσότερο όφελος, από μια ντουζίνα μικρότερους θριάμβους.

Ο άνρθωπος που θέλεις να πετύχει πρέπει να είναι φιλελεύθερος, σε γνώσεις, με ανοιχτό μυαλό.  Πρέπει να αποκτήσει όσε περισσότερες γνώσεις μπορεί.  Το μυστικό της επιτυχίας είναι να προσπαθείς πάντα να βελτιώνεσαι. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς..

Ο άνθρωπος που φτάνει στη κορυφή είναι δυνατός χαρακτήρας, τολμηρός, σκληρός εργάτης, όχι μαλθακός, αβέβαιος.  Είναι κρίμα άνθρωποι με ταλέντο και ικανότητες, να αφήνουν τον εαυτό τους να σπαταλιέται. Γιατί απλά ατόνησε η θέλησή τους.  Το μόνο που χρειάζονται είναι να τους υποδείξει κανείς ότι υπάρχει μέσα τους μια παντοδύναμη πηγή που είναι έτοιμη  να τους βοηθήσει, αρκεί να την χρησιμοποιήσουν.  

Ο άνθρωπος που έχει σθένος και θέληση, μπορεί να είναι φτωχός σήμερα και πλούσιος σε μερικά χρόνια.  Η δύναμη της θέλησης είναι χρησιμότερη από τα χρήματα.  Η θέληση μπορεί να σε σηκώσει από το χάσμα της αποτυχίας, μόνο όταν της δώσεις την ευκαιρία.

Σκέψου ανθρώπους παρεξηγημένους που όμως είχαν την ακλόνητη αποφασιστικότητα που τελικά βρίσκουν τον τρόπο.  Ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει σχεδόν οτιδήποτε σήμερα αν το βάλει στόχο και δεν αφήσει τίποτα να εμποδίσει την πρόοδό του.

Μην περιμένεις ότι θα έχεις εύκολο ταξίδι.  Κάποια σημεία θα είναι μάλλον δύσκολα.  Μην αφήνεις τις κακοτοπιές να σε αποσυντονίσουν.  Συνέχισε το ταξίδι.  Οι γαλήνιες πεδιάδες σε περιμένουν.  Φτάσε τον στόχο σου και μην αφήσεις καμία αποτυχία να σε σταματήσει.


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Πηγή: Dr Th. Q. Dumont "Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης"