Μια εικονική περιήγηση της Ακρόπολις μας.... Acropolis Virtual Tour



Τα Βλεφαρίσματα σας παρουσιάζουν το πάντρεμα της ιστορίας μας με το internet, που είναι πολύ χρήσιμο για τον κόσμο που αγαπά τα Αρχαία μας Μνημεία, και ιδιαίτερα την Ακρόπολη.  Η Εικονική Ακρόπολη, μέσα από την νέα εφαρμογή Acropolis Virtual Tour.


Η σελίδα μπορεί να έχει ανοίξει καιρό, αλλά σας αποτρέπω από το να ασχοληθείτε μαζί της εκτενέστατα καθώς φαίνεται σαν να είναι υπό κατασκευή.  Οι εικόνες υπάρχουν αλλά λείπουν σχεδόν όλα τα σημεία από τα λεκτικά που θα έπρεπε να περιβάλλουν ως πληροφορίες τις εικόνες για τον επισκέπτη.  Επίσης δεν υπάρχει το σχετικό βίντεο με τις οδηγίες, που αυτό είναι το λιγότερο.  Εξήγηση υπάρχει μόνο για τα προπύλαια.  Η Αρχική σελίδα είναι μόνο στα Αγγλικά και να βοηθήσω στην πρώτη σας επαφή μετέφρασα την αρχική σελίδα, με λίγη βοήθεια από το τον μεταφραστή της Google, για να έχετε μια ιδέα, για την βόλτα σας...


ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Η Εικονική Περιήγηση της Ακρόπολης είναι ένα διαδραστικό δικτυακό τόπο που επιτρέπει να διερευνηθούν διάφορες πτυχές του ιστορικού τόπου με ένα μοναδικό τρόπο. Αποτελείται από υψηλής ευκρίνειας εικόνες σε gigapixel και πανοράματα από τα τέσσερα κυριότερα μνημεία - τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το ναό της Αθηνάς Νίκης - καθώς και μια λεπτομερή φωτογραφική απεικόνιση των εσωτερικών και εξωτερικών αρχαίων τείχων γύρω από το λόφο, ενώ όλα συνοδεύονται από ιστορικές πληροφορίες και ένα περιγραφικό χάρτη. Οι φωτογραφίες προσφέρουν μια όσο το δυνατόν σε πλήρη πλήρη εστίαση λεπτομέρεια από στιγμές που είναι δύσκολο να επιτευχθούν, μια επισκόπηση της θέσης του μνημείου σε σχέση με το περιβάλλον του, ή ακόμη και μια εικονική «βόλτα» μέσα από το site. Ο χρήστης έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί κάθε επιμέρους εργασία ή να δημιουργήσει πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις, που έχει ως αποτέλεσμα να "βυθιστεί" σε μια εικονική επίσκεψη της Ακρόπολης.


ΟΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΕΣ
Η εφαρμογή είναι μια πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ). Η απόφαση να υιοθετηθεί η «σύγχρονη» τεχνολογική λύση για να φέρει σε απευθείας σύνδεση το σύνολο της Ακρόπολης δεν είναι απλώς μια δήλωση για το έργο συντήρησης που αναλαμβάνονται από το ίδρυμα, αλλά και μια μεγάλη συμβολή στην αποστολή του ιδρύματος για την προώθηση της πρόσβασης στην πολιτιστική κληρονομιά. Βελτιωμένη οπτική πρόσβαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή έμπνευσης για τα ενδιαφερόμενα μέρη και οι πιθανοί επισκέπτες, αλλά και ως ένα επιστημονικό ή εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της έρευνας σε διάφορους κλάδους, καθώς και κίνητρο για τη θεσμική συνεργασία των επιχειρήσεων ή για την περαιτέρω στόχους.

Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί από την  orbitlab, μια διεπιστημονική ομάδα που παρέχει διαδραστικά μέσα και εργαλεία για την πολιτιστική κληρονομιά τομέα.


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • panoramic & gigapixel imaging
  • html, css, javascript
  • mysql
  • krpano flash panorama viewer
  • restFul web services
  • amazon S3 - amazon CDN
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Προσεχώς βίντεο με λεπτομέρειες οδηγίες χρήσης, αλλά ειλικρινά είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί.

Μένει απλά να κάνετε ένα κλικ στην σελίδα:  acropolis-virtualtour.gr/ ,  και το ταξίδι αρχίζει ...

Παρατήρηση: Πραγματικά αν μπω σαν επισκέπτης σε αυτή την σελίδα, θα απογοητευτώ.  Παρακαλώ τους υπεύθυνους της σελίδας, να ασχοληθούν μαζί της και να δέσουν τα λεκτικά με τις όμορφες φωτογραφίες.  Η σελίδα είναι καιρό και δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη.  Σε ένα μνημείο πολιτισμού όπως η Ακρόπολη....


Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες 

Συντάκτης: Μαρία Κάπα
Επίσημη σελίδα: acropolis-virtualtour.gr/